10. 4. 2008

Rekapitulácia 2007

Minulý rok som nabehal prvý krát nad 3000 km (3100). Možno sa to niekomu bude zdať málo, ale oproti predchádzajúcemu roku to bolo asi o 20% viac. Stálo ma to veľa času, hlavne po večeroch, keďže ráno sa mi nebehá dobre. Okrem zvýšenia objemu som zmenil aj spôsob tréningu. Keďže zima bola dobrá, v januári som začal pridávať objem. Začínal som tempami okolo 4:50min/km. V podstate až do marca som nebehal nič rýchlejšie - okrem pretekov. Potom som začal behávať aj úseky - niekedy 2km opakovania (á 3:30), niekedy 4km ( á 3:40). Ale nič rýchlejšie.
A podľa mojich výsledkov - samozrejme nie všetkých - to aj prinieslo úžitok.
Zlepšil som si osobáky od 15 km až po 25 km. A čo bolo zaujímavé aj na 1 km. Napriek tomu, že som v tréningu nezabehol rýchlejší km ako za 3:20.
Bohužiaľ som sa uprostred leta zranil - teraz viem, že to bolo kvôli slabému strečingu - takže som začínal v auguste skoro ako keby od začiatku.
Napriek tomu som s minulým bežeckým rokom spokojný.
Tento rok som sa preto rozhodol pokračovať podobným spôsobom tréningu - ale o tom nabudúce.

3 komentáre:

Hanzon povedal(a)...

Že vraj raz za týždeň?
Chcel by som sa ťa spýtať na ten tvoj kilák , kde si ho dal, na jakom povrchu? Na veterána je to výborní čas.Ja mám síce osobák 2:43 ale to bolo už pred 25 rokmi. Vlani v rámci tréningu tých 3:15. Neviem či by som ešte dal pod tri. O.H.

JaRu povedal(a)...

Ten 1 km bol na škvárovej dráhe v Žiline, tam kde sa behá Zátopkova 10.

Pefo povedal(a)...

Môžem potvrdiť,pravdu má JaRu veru..Bol som totiž priamym aktérom spomínaného kilometra.Mohol by som si nepamätať beh,v ktorom som si urobil osobák(2:52)a JaRu si zo mňa na posledných 100m urobil trhací kalendár?:-)