8. 4. 2008

Prečo?

Založil som si blog.
Myšlienku urobiť to som nosil v hlave už dlhšie, ale akosi nikdy na to nebol - buď čas, alebo chuť, alebo dôvod, alebo ... . Veď to poznáte.
Ale, pred týždňom som si založil blog. Prvý krok som urobil. Teraz ho ešte naplniť zmysluplným textom. Teda čím ?
---------------------------
Na úvod niečo o mne.
Tento rok mám xx rokov. Mám tri krásne zatiaľ ešte "deti" a krásnu ženu, ktorá to má som mnou niekedy ťažké ( a niekedy aj ja s ňou ).
V práci väčšinou sedím - za počítačom, za katedrou, ..., takže možno aj z tohto dôvodu behám. Behám síce s prestávkami už viac ako 25 rokov, takže sedenie určite nebol dôvod, že som začal behať. Hlavný dôvod bol ten, že som chcel niečo dosiahnúť SÁM.
Aj preto som už v roku 1984 absolvoval MMM. Napriek hroznej skúsenosti, keď som ako mladý zajac podcenil prípravu a telo po maratóne odmietalo poslušnosť (psychické následky tohto maratónu nesiem dodnes ) som na beh nezanevrel. Do roku 2000 som bol druhom bežca - bežec občasný. Viac menej pravidelne som behal, ale niekedy aj polroka nebehal.
Potom prišlo obdobie, keď som už behával pravidelne, ale nie systematicky. Nikdy som však nebol hltačom kilometrov.
Vždy som však mal a doteraz mám jeden cieľ: maratón pod tri. (Je nás takých viac, že ?)
Preto som posledné dva, tri roky začal behať viac kilometrov, pomalšie, systematickejšie. Aspoň si to myslím. Zatiaľ však bez očakávaného výsledku. Prečo? Lebo mám strach. Mám strach postaviť sa na štart maratónu a zase ho dobehnúť nad tri. Mám strach z ďalšieho neúspechu - je to vôbec neúspech dať to napr. za 3:15 ? Mám strach, že mám málo natrénované, mám strach ...

A to je asi hlavný dôvod, prečo som si založil blog.

3 komentáre:

Hanzon povedal(a)...

Ahoj JaRu
Zas ďalšia stránka na čítanie kto to bude stíhať čítať, pomali ani čas na behanie nezostane.
Ale teraz už vážne nerozumiem tomu jak ti nemôžeš dať maratón pod tri. S tými tvojimi osobákmi by si to mal dať v pohode pod tri. Minulí rok začiatkom mája si na to určite mal na HK 25, keby to bola trať 42 tak ju dáš hlboko pod.Okrem behania máme aj spoločné znamenie, a dcéra mi chodí prví rok u vás na výšku.
Držím ti palce v písaní ale hlavne viac v behaní nech ti to vyjde máš na to. Ondrej H.

JaRu povedal(a)...

Ahoj Ondrej,
nemusíš sa báť, že nebudeš stačiť čítať. Neplánujem písať častejšie ako raz za týždeň.
Inak ďakujem za podporu. Trénujem viac a ak zdravie dovolí (na ČSOB ma nepoustili dutiny), tak to dokážem.

Pefo povedal(a)...

...určite je v Tebe,aby si maratón pod tri tohto roku konečne dal. Motiváciu máš,natrénované na to tiež.Len sa nedívaj na tie tri hodiny ako na strašiaka.Som zvedavý,komu sa to nakoniec podarí skôr,či Tebe,alebo Niktomužovi:-).